Bosklassen 2015

Bosklassen 2015

Donderdag 25 juni 2015

BosklassenPosted by Bosklassen Thu, June 25, 2015 21:39:05

Dit ga je niet geloven, maar … het was vandaag de vierde topdag op een rij! smiley smiley

Vanmorgen werden de jongens en meisjes gewekt met muziek. Aanvankelijk hadden er een aantal niet door wat er allemaal gebeurde, maar toen ze de juffen en meesters in de gang zagen dansen, wisten ze hoe laat het was. Donderdag 25 juni 2015 zal de geschiedenis ingaan als de muziekdag van de bosklassen. smiley

Om kwart voor acht stond IEDEREEN op de parking om aan de ochtendgym op muziek te beginnen. Dat heeft turnjuf Tine goed geregeld ! De overtollige kilo’s van de voorbije dagen door al dat lekkere eten verdwenen als sneeuw voor de zon (hoewel …!?).

Ontbijten, lunchpakket maken, opruimen, klaar maken om te gaan wandelen, (en nog enkele andere werkwoorden van dingen die moe(s)ten gebeuren) om dan iets over 10.00 uur naar het Folk Experience Museum in Dranouter te vertrekken.

Via het wandelknooppuntennetwerk stapten/wandelden we van de Lork naar Dranouter: een prachtige wandeling door velden en bossen en langs enkele wijngaarden. (Tip aan de ouders: de moeite om hier eens te komen wandelen met de familie en van de omgeving te genieten.) smiley

Na het lunchen (ja ja, weeral eten) voerden de leerlingen opdrachten uit in het doe-museum.

Ondertussen waren directeur Bjorn, zorgjuf Hilde en oud-directeur Jo op bezoek en genoten zij mee van de activiteiten. Juf Hilde wandelde mee terug naar de Lork terwijl de twee mannen met de auto naar Kemmel reden. smiley

Ondertussen was het ook zo’n 26 °C en vonden de bosklassers dat de brandslang bij aankomst in de Lork opnieuw moest bovengehaald worden, wat we uiteraard deden. Vanaf 17.00 uur kregen de kinderen nog wat vrije tijd en konden ze douchen, spelen, dansen, voetballen, … .

Na het avondmaal was het dan tijd om zich klaar te maken voor … een quiz. Die duurde een uurtje en toen was het eindelijk zo ver: de langverwachte fuif. We weten zelf niet goed welke eindtermen we met die fuif bereiken, maar de leerlingen vinden dat alvast heel belangrijk. smiley smiley smiley

Op dit moment is de fuif aan de gang en de sfeer zit er al van de eerste plaat goed in. Daar zorgt dj Dirk voor waarvoor onze oprechte en gemeende dank. Ook meester Leo is met Dirk meegekomen om een handje toe te steken: tof meester Leo. smiley

Hoe het hier verder afloopt, wie met wie gedanst heeft, oei en joepie, de kusjesdans ondertussen …

Lees dat maar morgen of vraag het aan de kinderen zelf. Wij gaan er nu ook een goei lap op geven.

Groetjes uit de discotheek en tot … ?! "Tot in den draai ..." smiley

Klik hier voor de foto's van vandaag en hier voor deel 2.  • Comments(14)//bos2015.kbtriangel.be/#post5

woensdag 24 juni

BosklassenPosted by Bosklassen Wed, June 24, 2015 20:19:38

Om kwart over zeven werden we weer uit dromenland gehaald om te beginnen aan de derde dag van onze bosklassen. De overgang verliep deze keer voor sommige leerlingen al wat moeizamer.

Toen we het overheerlijke ontbijt achter de kiezen hadden, zakten we met z’n allen af naar het nabijgelegen park voor een voormiddag natuurexploratie. We hebben bomen gemeten, waterdiertjes in het water van dichterbij bekeken, bladeren gedetermineerd, … . Zelfs de bodem hebben we binnenstebuiten gekeerd.

Na een zeer smakelijke spaghetti trokken we naar de sporthal waar juf Tine een spectaculaire laddercompetitie had klaargezet. Na tal van spannende, grappige en stoere uitdagingen kwamen Jeffrey en Zoë als grote overwinnaars uit de bus. Iedereen had goed zijn best gedaan en om die inzet te belonen werd de brandslang boven gehaald voor de nodige verfrissingen. Dat was dolle pret. Toen iedereen afgekoeld (of onderkoeld?) was, bouwden we nog een feestje op het zonneterras. De niet-dansers verkozen om in het bos een kamp te bouwen, kubb te spelen, te sjoelbakken, voetballen of badmintonnen.

’s Avonds stond er een uitgebreide barbecue met frietjes op het menu. Nadien was er tijd om te douchen en mochten we vrij spelen. Er werd weer geravot en gevoetbald alsof het een lieve lust is.

Straks kruipen we terug in onze bedjes om goed uitgerust te zijn tegen morgen.

Slaapwel.

Klik hier voor de foto's van vandaag en hier voor deel 2.

  • Comments(20)//bos2015.kbtriangel.be/#post4

dinsdag 23 juni

BosklassenPosted by Bosklassen Tue, June 23, 2015 22:46:40

Dag twee van de bosklassen!

Deze morgen om 7.00 werden we gewekt. De eerste nacht is goed verlopen!

Een jarige vandaag! Gelukkige verjaardag, Stef!

Een uurtje later zaten we aan het ontbijt. Broodjes, boterhammen, speculaaspasta, choco, confituur, smeerkaas, kaas… voor ieder wat wils.

De brooddozen werden boven gehaald om een picknick voor ’s avonds te maken.

Daarna was het tijd om onze tocht naar Ieper voor te bereiden in het werkboekje. Meester Pedro heeft dat weer prima gedaan! Eenmaal op dreef kan hij blijven vertellen smiley.

Nog tijd over voor het middageten om buiten te ravotten, kampen te bouwen, brieven schrijven, spelletjes spelen…

Om 12.15 stond er weeral een lekkere maaltijd voor ons klaar! Veel kroketjes werden er gegeten! En van de rest ook een beetje…

En dan konden we ons klaarmaken om richting Ieper te vertrekken. Joepie! Onze bus stond klaar en bracht ons veilig ter plekke. Eerst verkenden we zelf een deel van de stad. Later stond er een stadswandeling begeleid door een gids op het programma. De Lakenhallen, de Menenpoort, de St.-Maartenskerk, de St. George Memorial Church… we hebben het allemaal gezien.

Picknicken deden we op het binnenplein van het museum In Flanders Fields. Super gezellig! Zo’n banken willen wij ook op school! Hint, meneer directeur? smiley

Eén van de hoogtepunten van de dag was zeker de Last Post onder de Menenpoort. We waren er niet alleen! Bussen vol Britten en zelfs Australiërs waren van de partij. Iedereen was zéér onder de indruk, zelfs de grootste babbelaars waren stil!

Hop, terug naar de bus. Moe, maar tevreden kwamen we terug aan in De Lork. Nog even douchen en dan bedje in. Heel snel was alles stil.. Zzzzz…

Tot morgen!

Tot slot willen we jullie al bedanken voor de vele post die we krijgen en de fijne reacties op de website! We proberen om zoveel mogelijk te fotograferen en iedereen in beeld te brengen.

Klik hier voor de foto's van vandaag.

  • Comments(16)//bos2015.kbtriangel.be/#post3

Maandag (avond) 22 juni 2015

BosklassenPosted by Bosklassen Mon, June 22, 2015 21:12:08
Dag iedereen !
Dag beste ouders, broers, zussen, nonkels, tantes, neven, nichten, leerkrachten, ... kortom dag iedereen die ons kent ! smiley

Eindelijk!! Het is zover! We vertrekken op bosklassen. Wat hebben we daar allemaal naar uitgekeken.

Deze morgen om half 9 stonden we allemaal klaar met onze valiezen. Helaas van de regen, maar dat kan de pret niet bederven! Een kwartiertje later waren we weg, uitgewuifd door onze mama’s en papa’s en alle kinderen van onze school.

Rond kwart over elf kwamen we eindelijk aan in Kemmel. De reis verliep eigenlijk best vlot. Ook de kinderen hebben zich voorbeeldig gedragen in de bus J.

Eens aangekomen mochten we naar onze kamers. Spannend! Al snel had iedereen zijn kamer en een bed gevonden. Zelf het bed opdekken ging bij de ene al vlotter dan bij de andere… Al goed was iedereen bereid om elkaar te helpen!

Tijd om te eten! Eerste kregen we nog een woordje uitleg van Serge, de baas van De Lork. Daarna konden we onze lege magen vullen. Best heel lekker dat eten hier!!

Tijd om er op uit te trekken, weer of geen weer! Gewapend met stevige schoenen en een regenjas gingen we in kleine groepjes op pad, de Kemmelberg op. Eénmaal boven bezochten we een Frans militair kerkhof. Toch indrukwekkend, 5294 gesneuvelden, slechts 57 werden geïdentificeerd. De weg terug kregen we nog een ferme bui over ons, maar dat kon de pret niet bederven.

Terug aangekomen in De Lork hebben we gewerkt in ons boekje o.l.v. meester Pedro.

Het avondeten bestond uit ‘hotdogs’ en/of sandwiches met choco, kaas of ham. Het smaakte want sommige kinderen aten wel tot 4 hotdogs op.

Vanavond hebben de kinderen nog buiten of binnen kunnen spelen. Het was ondertussen gestopt met regenen en de zon kwam er zelfs nog even door.

Zojuist hebben we de jongens en meisjes bijeengeroepen om het dagboekje nog in te vullen en binnen een kwartiertje, dan is het 21.30 uur, moeten de kinderen naar hun kamer om te gaan slapen.

Hopelijk wordt het voor hen, maar ook voor ons, een zachte en rustige nacht !

Groetjes en ... tot morgen ???smiley


Klik hier voor de foto's van vandaag.

  • Comments(18)//bos2015.kbtriangel.be/#post2

Donderdagavond

BosklassenPosted by Dirk Sun, June 21, 2015 11:50:21
Beste Bosklassers,

Ik ben al wat voorbereidingen aan het doen voor donderdagavond.
Wat zouden jullie ervan denken om eens een volksdansavond te doen ???

  • Comments(3)//bos2015.kbtriangel.be/#post1

Start

BosklassenPosted by Dirk Wed, June 10, 2015 19:24:31
Hallo,

Op deze pagina's zal je de belevenissen van de kinderen van L5 en L6 van de Katholieke Basisschool Vlimmeren kunnen volgen.
Dit jaar gaan we, naar 2-jaarlijkse gewoonte, naar Kemmel in 'De Lork.
We zullen daar van 22 tot 26 juni verblijven.

Het zal ongetwijfeld weer erg leuk worden!

Ook dit jaar trachten we de 'thuisblijvers' op de hoogte te houden via de website.
Later meer nieuws hieromtrent.
Op de website www.delork.be vinden jullie alvast meer informatie over het domein, de gebouwen, accomodaties, ... .

Wie al eens wil proeven van de sfeer kan hier terecht:
- Bosklassen 2013: http://bos2013.kbtriangel.be
- Maasklassen 2014: http://maas2014.kbtriangel.be  • Comments(9)//bos2015.kbtriangel.be/#post0