Bosklassen 2015

Bosklassen 2015

dinsdag 23 juni

BosklassenPosted by Bosklassen Tue, June 23, 2015 22:46:40

Dag twee van de bosklassen!

Deze morgen om 7.00 werden we gewekt. De eerste nacht is goed verlopen!

Een jarige vandaag! Gelukkige verjaardag, Stef!

Een uurtje later zaten we aan het ontbijt. Broodjes, boterhammen, speculaaspasta, choco, confituur, smeerkaas, kaas… voor ieder wat wils.

De brooddozen werden boven gehaald om een picknick voor ’s avonds te maken.

Daarna was het tijd om onze tocht naar Ieper voor te bereiden in het werkboekje. Meester Pedro heeft dat weer prima gedaan! Eenmaal op dreef kan hij blijven vertellen smiley.

Nog tijd over voor het middageten om buiten te ravotten, kampen te bouwen, brieven schrijven, spelletjes spelen…

Om 12.15 stond er weeral een lekkere maaltijd voor ons klaar! Veel kroketjes werden er gegeten! En van de rest ook een beetje…

En dan konden we ons klaarmaken om richting Ieper te vertrekken. Joepie! Onze bus stond klaar en bracht ons veilig ter plekke. Eerst verkenden we zelf een deel van de stad. Later stond er een stadswandeling begeleid door een gids op het programma. De Lakenhallen, de Menenpoort, de St.-Maartenskerk, de St. George Memorial Church… we hebben het allemaal gezien.

Picknicken deden we op het binnenplein van het museum In Flanders Fields. Super gezellig! Zo’n banken willen wij ook op school! Hint, meneer directeur? smiley

Eén van de hoogtepunten van de dag was zeker de Last Post onder de Menenpoort. We waren er niet alleen! Bussen vol Britten en zelfs Australiërs waren van de partij. Iedereen was zéér onder de indruk, zelfs de grootste babbelaars waren stil!

Hop, terug naar de bus. Moe, maar tevreden kwamen we terug aan in De Lork. Nog even douchen en dan bedje in. Heel snel was alles stil.. Zzzzz…

Tot morgen!

Tot slot willen we jullie al bedanken voor de vele post die we krijgen en de fijne reacties op de website! We proberen om zoveel mogelijk te fotograferen en iedereen in beeld te brengen.

Klik hier voor de foto's van vandaag.

  • Comments(16)//bos2015.kbtriangel.be/#post3