Bosklassen 2015

Bosklassen 2015

woensdag 24 juni

BosklassenPosted by Bosklassen Wed, June 24, 2015 20:19:38

Om kwart over zeven werden we weer uit dromenland gehaald om te beginnen aan de derde dag van onze bosklassen. De overgang verliep deze keer voor sommige leerlingen al wat moeizamer.

Toen we het overheerlijke ontbijt achter de kiezen hadden, zakten we met z’n allen af naar het nabijgelegen park voor een voormiddag natuurexploratie. We hebben bomen gemeten, waterdiertjes in het water van dichterbij bekeken, bladeren gedetermineerd, … . Zelfs de bodem hebben we binnenstebuiten gekeerd.

Na een zeer smakelijke spaghetti trokken we naar de sporthal waar juf Tine een spectaculaire laddercompetitie had klaargezet. Na tal van spannende, grappige en stoere uitdagingen kwamen Jeffrey en Zoë als grote overwinnaars uit de bus. Iedereen had goed zijn best gedaan en om die inzet te belonen werd de brandslang boven gehaald voor de nodige verfrissingen. Dat was dolle pret. Toen iedereen afgekoeld (of onderkoeld?) was, bouwden we nog een feestje op het zonneterras. De niet-dansers verkozen om in het bos een kamp te bouwen, kubb te spelen, te sjoelbakken, voetballen of badmintonnen.

’s Avonds stond er een uitgebreide barbecue met frietjes op het menu. Nadien was er tijd om te douchen en mochten we vrij spelen. Er werd weer geravot en gevoetbald alsof het een lieve lust is.

Straks kruipen we terug in onze bedjes om goed uitgerust te zijn tegen morgen.

Slaapwel.

Klik hier voor de foto's van vandaag en hier voor deel 2.

  • Comments(20)//bos2015.kbtriangel.be/#post4