Maasklassen 2014

Maasklassen 2014

L5 en L6 naar Maasmechelen

L5 en L6 van de katholieke basisschool Triangel Vlimmeren gaan dit jaar van 16 tot 20 juni naar Maasmechelen op Maasklassen

Fuif (Waar is dat feestje ?)

Maasklassen 2014Posted by 5° en 6° leerjaar 19 Jun, 2014 21:10:07
Geen woorden/zinnen/tekst, wel de eerste foto's !
HIER IS DAT FEESTJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smiley

Donderdag 19 juni 2014

Maasklassen 2014Posted by 5° en 6° leerjaar 19 Jun, 2014 19:28:38

Na ‘het Grote Familiespel’ van gisterenavond gingen de lichten een ‘beetje’ later uit dan de vorige avonden. Vanmorgen mochten de leerlingen dan ook een beetje langer slapen. Toch was het op de meeste kamers nog muisstil bij het wekken.

Om 8.00 u. zaten we allemaal aan de ontbijttafel. Na alweer een rijkelijk ontbijt met brood, beleg, cornflakes, chocopops, chocomelk, confituur, choco, speculaaspasta, yoghurt, fruit… maakten we ons klaar voor een rustige voormiddag.

Er werden twee groepen gemaakt. De ene groep kreeg het vervolg van de film Marina te zien. De andere groep kreeg nog uitleg over De Wissen. En er werd nog tijd gemaakt voor het invullen van het dagboekje. Na een uurtje werd er gewisseld.


11.15 u.: Nog even tijd voor vrije tijd. Eindelijk volgens sommigen.

’s Middags werden we weer verwend met een lekkere maaltijd. Deze keer stond er fishsticks en preipuree op het menu. Hmm … lekker! Als dessert hadden onze mama’s lekkere fruitsla gemaakt. Alle potten leeg!

Tijd voor sport en spel! De kinderen mochten enkele sporten kiezen waaronder beachvolleybal, petanque, soccervoetbal, baseball en nog vele andere sporten. Leuk, kei tof, super waren maar enkele van de vele positieve reacties. Na het buiten sporten stond er nog een uurtje zwemmen op het programma! Een echte topper!

Moe, maar tevreden werd er gesmuld van lekkere chocomousse als vieruurtje en nadien nog even vrije tijd en klaarmaken voor de bonte avond! Spannend!

Hoe de rest van de avond is verlopen, vernemen jullie (misschien) morgen !

(Juf Marjan)Woensdag 18 juni 2014

Maasklassen 2014Posted by 5° en 6° leerjaar 18 Jun, 2014 20:10:12

Wat was dat vandaag allemaal ??? smiley

Om 07.45 uur iedereen aan de ontbijttafel (zoals afgesproken). Dik in orde dus. smiley

Lunchpakket maken om op daguitstap mee te nemen naar natuurcentrum ‘De Wissen’: piccobello geregeld. Plezant ! smiley

09.00 uur: fiets ‘kiezen’ = krijgen om naar Dilsen-Stokkem te fietsen: direct klaar ! Knap ! smiley

09.15 uur: klaar voor vertrek naar ‘de Wissen’: nog nooit zo op tijd kunnen vertrekken. Ongelooflijk ! smiley

Fietstocht naar ‘de Wissen’: mooi, goed, zonder problemen, mooie tocht, prachtig landschap, goede fietspaden langs fietsknooppunten, geen kettingen eraf, geen lekke banden, geen andere defecten, ruim op tijd aangekomen: iedereen blij ! smiley

Bezoek aan ‘de Wissen’ in 2 groepen:

- Maascentrum met doe-opdrachten na uitleg van een degelijke gids: de beste leerlingen ooit (zei de gids !) ! smiley

- vlechtcentrum: een vis vlechten onder de leiding van 2 ervaren Limburgse vlechters: knappe werkstukken ! smiley

En tijdens de middag lunchen in de stralende zon: moet er nog meer zijn ??? En ja, zorgjuf Hilde en de directeur zijn ook op bezoek geweest: aangenaam ! smiley


Ook de terugtocht verliep bijna vlekkeloos. We namen zelfs de overzet naar Nederland (veerpont) en daar mocht ze ook 'iets' kopen aan een plaatselijke kraam.
De kinderen begrepen echter niet waarom we niet in ‘Maasmechelen village’ gaan shoppen zijn !?! Zouden ze die 2 mijnschachten, de mijnwerkershuisjes, de oude werkplaatsen, het oude stationnetje, … wel gezien hebben ?!?

De leerkrachten waren in ieder geval heel tevreden over het verloop van de uitstap en het gedrag van hun leerlingen. smiley

Ondertussen hebben we een typisch Belgisch menu achter de kiezen: frietjes met … en een flinke kwak mayonaise ! Lekker ! smiley

Spijtig genoeg moesten we ook afscheid nemen van de papa en mama die ons ongelooflijk goed geholpen en bijgestaan hebben. We gaan ze toch wel missen. Bedankt Tinne en Gert, we weten jullie inzet en hulp erg te waarderen ! smiley

Gelukkig zijn er wel 2 nieuwe ouders (mama’s) gekomen. Die zullen dat zeker en vast ook goed doen (hopelijk commanderen ze meester Pedro niet te veel, want die is nu veruit in de minderheid). smiley

Terwijl ik dit verslag schrijf, zijn de kinderen zich aan ’t klaar maken voor het ‘Grote familiespel’. ‘k Heb hier al een aantal jongens en meisjes ‘raar’ en verkleed door de gangen en zaal zien lopen. Dat wordt beslist lachen en gieren seffens.

Zo, dat was het voorlopig voor vandaag. Nog even wat foto’s op de website plaatsen en ik kan mee gaan lachen en gieren.

Tot morgen ???
Groe(n)ten uit Maasmechelen. smiley

(meester Pedro)België - Algerije: 2 - 1

Maasklassen 2014Posted by 5° en 6° leerjaar 17 Jun, 2014 20:15:48
Yes we can ! smiley
Proficiat Rode Duivels !
Wat een spanning, wat een invallers, wat een 'Dries Mertens' !
Wat een aanmoedigingen !

België - Algerije: 2 - 1 smiley


Bekijk de andere foto's ook eens !

(Eén van de vele supporters.)

Dinsdag 17 juni 2014

Maasklassen 2014Posted by Lagere school 17 Jun, 2014 17:51:44

dinsdag 17 juni 2014

Dag 2: Vandaag staat er een zeer afwisselend programma op het schema.

Natuurlijk zijn we de dag begonnen met … opstaan. Om 7.15u werd er op de deur geklopt om de kinderen kamer voor kamer op een rustige wijze wakker te maken. De slaperige ogen lieten merken dat toch niet iedereen evenveel geslapen had. Toch werd iedereen vrij snel mobiel en gingen we met grote honger aan de ontbijttafel. En wat voor een ontbijttafel: brood, toastjes, sandwiches, beleg, yoghurt, fruit, cornflakes, choco, chocomelk…. bijna teveel om op te noemen. Daarna begon een rustige voormiddag. Eén groep kreeg uitleg van meester Pedro over het mijnverleden. De kinderen luisterden aandachtig naar de boeiende en leerrijke uitleg van de meester en vulden hun werkboekje in.

De andere groep kreeg deel 1 van de film Marina te zien. Deze film is zeer actueel en gaat over een Italiaans gezin dat naar België (Waterschei) is gekomen om in de mijnen te werken. Dit sluit perfect aan bij onze Maasklassen. Na een uurtje werden de groepen omgewisseld zodat iedereen hetzelfde aanbod kreeg.

Dan is het weer middageten. Vandaag staat er slavink met aardappelen op het menu. Dit viel iets minder in de smaak. Toch werd er flink gegeten.

Na het middagmaal verzamelden we om een wandeling te maken naar de steengroeve. Het werd voor sommigen een stevige wandeling (toch wat meer slapen ’s nachts?). Tijdens de wandeling werd er tijd gemaakt voor een beetje uitleg, een koekje/stukje fruit en een drankje. Rond 16.00u. waren we terug. Tijd voor een douche of nog wat vrije tijd.

Vandaag eten we een uurtje vroeger (spaghetti), want naar ’t schijnt is er vandaag een belangrijke voetbalmatch smiley! Aangezien de Belgen vandaag hun eerste WK-match moeten spelen, gaan we met de geïnteresseerden naar deze match kijken. De leerlingen kleuren hier zwart, geel en rood. Klaar om hevig te supporteren! Hopelijk voelen de Rode Duivels onze positieve vibes en winnen ze!

Tot morgen!
juf Hanne, juf Marjan, juf Els, meester Pedro en de leerlingen!


Wij plaatsen dagelijks foto's in ons fotoboek: Kijk op http://fotoboek.kbtriangel.be

Maandag 16 juni 2014

Maasklassen 2014Posted by 5° en 6° leerjaar 16 Jun, 2014 18:08:08

We zijn vandaag naar Maasmechelen vertrokken.smiley De buschauffeur was goed op tijd en gelukkig pasten alle valiezen, rugzakken (en kinderen) in de bus. Na een zeer rustige reis kwamen we aan in home Fabiola. De kamers werden in een super tempo klaargemaakt en de koffers pakten we meteen uit. De kinderen voelden zich meteen ‘thuis’. smiley

Door al dat uitpakken en spelen en babbelen en rondkijken en luisteren en vragen en … gromden onze magen. Gelukkig was er eten voorzien: groentesoep, heerlijke kip met rijst én onze nodige vitamines in de vorm van lekkere groentjes en als nagerecht een yoghurtje.

Na een (korte) kennismakingstocht op het domein zijn we enkele spelletjes gaan spelen met de hele groep. Jammer genoeg begon het te regenen en moesten we naar binnen vluchten. Daar kregen de kinderen dan wat (meer) vrije tijd voor we onze smoskes gingen maken (als avondmaal). smiley

Na de maaltijd gaan we nog een uur(tje) zwemmen in het mini-subtropische-zwemparadijs om dan straks de dag af te sluiten met … een verhaaltje. smiley

Jullie vinden foto’s van deze Maasklassen terug op de website van Triangel (bij Foto’s). We doen ons best om ieder kind op de site te krijgen (individueel of in groep). Dat lukt niet altijd (‘slechte’ of onduidelijke foto’s worden verwijderd). in de loop van de volgende dagen zal iedereen wel een keertje verschijnen.

Groetjes en … tot morgen ? smiley

juf Hanne en meester Pedro

Laatste voorbereidingen

Maasklassen 2014Posted by 5° en 6° leerjaar 13 Jun, 2014 09:17:09
Vandaag is het vrijdag de 13de juni 2014: als dat maar goed komt !? (vrijdag de 13de !!! smiley)
Straks komen we met L5 en L6 samen om enkele belangrijke afspraken te maken over de Maasklassen. "Goede afspraken maken goede vrienden !" zegt het spreekwoord. Als de kinderen en natuurlijk ook de leerkrachten zich hier aan houden, dan wordt het beslist een fantastische week. smiley
Ondertussen zijn de kamers verdeeld en de kamerbladen gemaakt. Er zitten weer leuke namen bij. Op die manier proberen we de sfeer er in te brengen en het groepsgevoel te optimaliseren.
56 kinderen is een grote groep. Niet te veel zagen en zeuren en dat komt allemaal in orde. smiley
Het weer zit voorlopig al mee. Uiteraard hopen we dat het zo blijft: niet te warm, niet te nat. smiley
In de werkboekjes vinden de jongens en meisjes buiten het programma (dat hier en daar door omstandigheden altijd kan gewijzigd worden) ook informatie over een aantal onderwerpen die we gaan behandelen. Enkele activiteiten uit ons programma:
- kennismakingstocht (in groepjes) op het domein
- een daguitstap naar bezoekerscentrum 'de Wissen' in Dilsen-Stokkum (doe-activiteiten over de Maas + vlechtcentrum)
- het mijnverleden in Limburg (over de steenkoolmijnen en hun arbeiders)
- een groepswandeling naar de steengroeve en duintop (panoramisch uitzicht over de omgeving/streek)
- sport en spel, zwemmen (pretbad), ontspanning, ...
- ... natuurlijk ook supporteren voor de Rode Duivels op dinsdagavond ??? smiley

Allez, vooruit, de spanning neemt toe.
Maandagmorgen is het dan zo ver: verzamelen op school, bagage inladen, afscheid nemen (smileysmiley met een lach en misschien een traantje), de bus op en ... vertrekken maar.
Hopelijk zijn er enkele ouders die helpen om al die koffers en reistassen in de bagageruimte te krijgen ?

meester Pedro smileyWordt zeker vervolgd...

Maasklassen 2014Posted by Dirk 03 May, 2014 21:32:30
Dit jaar gaan de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van 16 tot 20 juni 2014 op Maasklassen (of sportklassen) naar het Koningin Fabiola Home te Maasmechelen in Limburg.
Ook dit jaar trachten we de 'thuisblijvers' op de hoogte te houden via de website.
Later meer nieuws hieromtrent.
Op de website www.kfh.be vinden jullie alvast meer informatie over het domein, de gebouwen, accomodaties, de natuur, sportzalen, zwembad, ... .
Wil je eens kijken hoe het er 2 en 4 jaar geleden aan toe ging? Bekijk dan de blog van de maasklassen 2010 en 2012 door te klikken: 2010 en 2012
Wil je weten hoe het er vorig jaar in Kemmel aan toe ging? klik hier