Maasklassen 2018

Maasklassen 2018

Maasklassen 2018

Maasklassen 2018

Dag 5

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 22 Jun, 2018 11:15:37
Helaas zitten onze Maasklassen er bijna op!

De kamers zijn leeg, de magen gevuld en nu nog even buiten spelen.
Miraculeus zijn er zelfs kamers die het gepresteerd hebben "verloren" voorwerpen te verzamelen in hun eigen kamers. Handdoeken die ineens van niemand meer zijn, sandalen, haarborstels, sokken, … zullen we meenemen naar school. Als jullie thuis dus nog wat missen, komen jullie ze maar vragen. Maandag houden we een kleine tentoonstelling. Aan jullie ook even de vraag goed mee uit te kijken wanneer we straks zullen arriveren.

Deze namiddag staat er nog een pastamenu gepland. Om 14u zou onze bus ongeveer hier zijn en kunnen we starten met de reiskoffers in te laden en te vertrekken richting Vlimmeren!

De aankomst is voorzien rond 15.30u ongeveer.

Wij bedanken onze leerlingen voor een zeer fijne tijd!
De ouders die ons zijn komen assisteren hebben dit prima gedaan, het was zeer leuk jullie in ons team te hebben.
Het was ook erg gezellig om een bezoekje te krijgen van onze collega's.
Om even samen te vatten: wij blikken terug op een super leuke, leerrijke, actieve en sportieve Maasklassen en we zijn ervan overtuigd dat jullie straks eerst kunnen luisteren naar alle geweldige verhalen. Daarna kunnen jullie je voldane, maar waarschijnlijk toch ook wat uitgetelde kids op tijd in hun bedje steken.

Wij vonden het een TOP-week!

Gratis toegang vanaf maandag op onze tentoonstelling van de verloren voorwerpen, iedereen welkom!
Dag 4

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 21 Jun, 2018 21:12:03
Vandaag een eerder kort verslagje, want ons dagje is nog lang niet voorbij.
Maar we willen jullie niet in het ongewisse laten van de dag, dus …

Deze dag stond volledig in het teken van sport en spel!

Voor de middag werden de hersenen getraind en werd er hard gewerkt.
Na weer een lekkere lunch was het tijd voor ons ganse lichaam in het zweet te zetten.
Wat waren we blij dat we niet de hete temperaturen van gisteren hadden.

Na het avondmaal moesten we ons voorbereiden op misschien het hoogtepunt van de Maasklassen: de fuif der fuiven!

Dit verklaart waarom dit verslagje iets korter is dan normaal, want wij gaan nog eventjes door.

De foto's kan je reeds bewonderen via deze link!

Veel plezier nog, wij gaan onze beentjes strekken!!!


Nog even een bedankje aan de DJ die speciaal vanuit het verre Vlimmeren onze richting uit is gereden om ons te vermaken met leuke liedjes.
Dank je wel Dirk en ook bedankt aan meester Leo en meester Pedro om onze dansvloer mee in te palmen!

Morgen vertrekken we rond 14u en onze aankomst is gepland rond 15.30u, maar jullie kunnen dit opvolgen op facebook!

Wij duiken nu ons bedje in, nog een fijne avond en tot morgen!


Dag 3

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 20 Jun, 2018 22:03:15
De link met de foto's zetten we voor de verandering eens bovenaan (het zijn er vandaag iets meer dan anders smiley)

Vandaag moesten we vroeg uit de veren, er stond heel wat op het programma!
Een heuse fietstocht naar het Maasmuseum de Wissen. Er werd zelfs professionele hulp ingeschakeld van meester Pedro en juf Hilde om alles in goede banen te leiden.

Na een woordje uitleg van de fietsenbeheerder: voorzichtig zijn, ruimte houden, niet achteruit trappen bij het schakelen, handen aan het stuur..., maar 1 ding was hij toch wel vergeten te zeggen zeker...
Je raadt het al, we moesten rechtop blijven en mochten niet vallen, misschien een tip voor de volgende keer!
Er moet nog heel wat geoefend worden in het vijfde leerjaar, want volgend jaar staat er een fietsproef op het programma!
Niet enkel de valpartijen hebben de leerkrachten moeten 'opvangen', maar ook kettingen werden er weer vlot opgegooid! (dank u meester Stef en juf Lisa).

Dit was enkel de heenreis!
Na aankomst aan de Wissen (al dan niet met enkele pleisters) kon ons bezoekje beginnen maar eerst aten we nog een lekker waterijsje!

Het echte werk ging toen beginnen, het vijfde leerjaar dook de kelder in om een heus vlechtkunstwerk in elkaar te steken, er zijn weer een aantal nieuwe vissoorten ontstaan in die kelder daar smiley. De foto's zijn te bewonderen op de website van de school. Bij de ene verliep het al iets vlotter dan bij de andere, maar de resultaten zijn binnenkort bij u thuis te bewonderen.

Terwijl de vijfdeklassers hard fysiek aan het zwoegen waren, waren de zesdeklassers hun hersenen aan het trainen en kregen zij een heuse zoektocht in het museum voorgeschoteld. Er werd op een vlotte en toffe manier eerst wat algemene uitleg gegeven en daarna moesten de leerlingen zelf aan de slag.
Een hele hoop doe-opdrachten en opzoekwerk gaf hen wat meer uitleg over de Maas en al wat erbij hoort. En tot slot gingen ze door een vissencarwash of hoe kunnen we dit omschrijven?

Na het zelfgemaakt lunchpakket te verorberen, werden de rollen omgedraaid en gingen de twee groepen de andere activiteit doen en ook de zesdeklassers zijn handiger dan gedacht smiley!

Na het museum bezoek stond er nog een bezoekje aan de veerpont op het programma. We zijn snel de grens overgestoken en hebben even genoten van de heerlijke schaduw in Nederland. Maar we hebben dan toch maar wijselijk besloten dat het bij ons in België toch ook niet zo slecht issmiley. Er stond een frietkraam waar wat centjes gespendeerd mochten worden (een frisdrank, ijsje of chips stonden op het verlanglijstje en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt).

De terugweg van de veerpont naar ons vakantiehuis was voor sommige ook weer niet zonder slag of stoot verlopen (lees: vallen en opstaan en weer doorgaan!)
Allemaal moe aangekomen en met hongerige magen aan tafel met een nieuwe ploeg van ouders.
Bij deze nog even een bedankje aan de vorige ouders die ons zijn komen ondersteunen, het was zeer leuk om jullie in ons team te hebben!
We zijn er trouwens van overtuigd dat het tweede team dit zal evenaren en er nog een paar leuke dagen van gaat maken.
Dit avondmaal stonden er frietjes op het menu en dit werd door de meesten (maar niet door iedereen) als super lekker bevonden.

Nu nog een late zwembeurt en dan bedjes in, we zijn al over de helft, wat vliegt de tijd als je je amuseert!

Dus het thuisfront geniet nog even van de rust, want nadien zullen alle verhalen nog volgen!

Morgen sport en spel op het programma met een fuivende afsluiter!!!

Morgen zijn we er weer, tot de volgende keer!
Dag 2

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 19 Jun, 2018 22:50:06
Vandaag waren we al best vroeg uit de veren. Om half 8 werden we gewekt en om 8u zaten we al aan een smakelijk ontbijt bestaande uit 3 soorten brood, cornflakes, kaas, salami, choco en speculaaspasta en een yoghurtje. Voor velen is de keuze hier dus misschien wel wat groter als thuis smiley.

Deze voormiddag hebben we ons voorbereid op onze wandeling door het Nationale Park van de Hoge Kempen. We keken ook de film Marina uit waarin Matéo Simoni de hoofdrol speelde. Als jullie over enkele weken dus nog het liedje 'Marina, Marina, Marina' horen zingen thuis, dan weet je hoe dat komt.

Daarna kregen we een bezoekje van onze directeur. 's Middags vulden we ons buikjes met wortelsoep, puree, bloemkool en varkensgebraad zodat de meesten konden beginnen aan onze lange, maar prachtige wandeling door het nationale park van de Hoge Kempen.
We genoten van mooie uitzichten op de terrils en mijnschachten uit het verleden en zagen ook een vroegere zandgroeve.

Jammer genoeg waren er ook een aantal thuisblijvers, 2 kinderen hebben toch eventjes wat uitgeziekt. Maar zoals beloofd... We zouden zorgen voor hen zoals voor onze eigen kids, dus ondertussen zijn ze al wat beter!

Na het wandelen waren de meesten van ons toch wat uitgeput. Dan toch maar even wat vrije tijd om te rusten op de kamer en diegene die toch nog wat energie over hadden, hebben nog even buiten gespeeld.

Weeral vol afwachting was iedereen benieuwd naar wat we gingen eten... Wat bleek, een gewone boterham of pistolet met een eitje bleek voor iedereen een erg lekkere maaltijd te zijn. Zelf onze moeilijke eters hebben we 3 keer opnieuw aan het buffet zien verschijnen!

We deelden onze post uit en zagen heel wat lachende blije gezichten aan tafels.

Daarna is er nog wat gebabbeld op de kamers of in onze versierde voetbalzaal om nadien te beginnen aan onze quiz met antwoorden in de Belgische driekleur. In gemengde groepen hebben ze vragen beantwoord over onze schitterende accommodatie hier, over het rijke mijnverleden en over de juffen en de meesters.

Enkele kinderen vangen nog raven, anderen jagen de klopgeesten weg, … maar ook hier keert de rust stilaan terug smiley.

Slaapwel en tot morgen! Wij hebben onze beentjes al goed ingesmeerd voor onze fietstocht!


link naar de foto's van dag 2
Dag 1

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 18 Jun, 2018 22:44:01
Dag allemaal,

Onze heenreis is prima verlopen (uitgezonderd één zakje vol), geen file te zien en twee volgwagens hebben alles mee in goede banen geleid ;-).

Na de kamerverdeling en het opmaken van de bedden, met al dan niet een spook of tien, die blijkbaar nog niet genoeg geoefend hadden thuis, is alles in orde gekomen met de kamers.

Voor de meesten is de lunch heel goed meegevallen. We kregen een lekker soepje, aardappelen met erwtjes en wortelen en een stukje kip en een yoghurtje als nagerecht. Blijkbaar hebben we deze keer wel enkele moeilijke eters mee, maar iedereen heeft wel iets gevonden dat ze lekker vonden.

Nadien hebben onze leerlingen het domein verkend via een zoektocht. De ene vraag werd iets sneller beantwoord dan de andere maar uiteindelijk is alles ingevuld geraakt.

Daarna hebben we ons vieruurtje gezellig buiten opgegeten en zijn we ons stilaan beginnen klaarmaken voor de zwembeurt/voetbalmatch!
Ze hadden echt hun best gedaan om zich voluit te geven, met pruiken, vlaggen, kledij,... alles erop en eraan om onze Belgische ploeg te ondersteunen!!!

Dankzij onze aanmoediging heeft ons nationaal elftal de overwinning behaald, met een duidelijke 3-0 winst!

Dan nog een later avondmaal met groentjes, tonijn, perzik en brood, een gezonde maaltijd met een extra stukje fruit als afsluiter.

Na het douchen keken we nog gezellig in onze pyjama naar de film Marina omdat we morgen een fijne wandeltocht maken in de mijnstreek.

Maar voor nu zijn de lichten gedoofd en zijn de gangen stil.

Op naar de volgende dag!

foto's op de site


We zijn bijna weg!

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 16 Jun, 2018 22:24:45
Het wordt al een beetje spannend, valiezen inpakken, nog eens snel oefenen om een bedje op te maken,…

Wij kijken er alvast naar uit om een toffe week te beleven!

meester Stef, juf Anke, Juf Bieke, Juf Sofie en juf Lisa

Infoavond voor de ouders

MaasklassenPosted by Maasklassen@kbtriangel.be 31 May, 2018 09:48:10
Beste lezers,

gisterenavond werd er een infoavond voor de ouders van de leerlingen van L5 en L6 georganiseerd. Heel veel mensen waren aanwezig waarvoor dank ! smiley

Na een woordje uitleg over het vakantiehuis Koningin Fabiola in Maasmechelen en wat herinneringen aan vorige bos- of Maasklassen, werd het programma van de Maasklassen 2018 aan de ouders voorgesteld. Onder het motto 'Wat goed is hoef je niet te veranderen' smiley is dit weekprogramma nagenoeg hetzelfde als 2 jaar geleden.
Elke dag staat in het teken van minstens één bepaalde hoofdactiviteit. En het is niet omdat we naar een vakantiehuis gaan dat we al aan vakantie toe zijn. Neen, er zal nog flink gewerkt, ontdekt, geleerd, verteld, geluisterd, ... worden, maar in een heel andere sfeer en omgeving dan op school. Leuk toch ! smiley
Een kennismakingstocht op het domein, een (fotozoek)tocht naar een steengroeve, het verkennen van de omgeving, een fietsleertocht naar het bezoekerscentrum 'de Wissen' in Dilsen-Stokkum waarbij we tijdens de terugtocht ook al fietsend zullen leren over het mijnverleden (steenkoolontginning) en verschillende culturen (mijnwerkers afkomstig uit verschillende landen), een sport- en spelnamiddag, 2x zwemmen, een wedstrijd van de Rode Duivels op het WK-voetbal in Rusland, een bonte avond, ... staan allemaal op het programma. Het volledige programma vinden de leerlingen terug in hun werkboekje dat ze krijgen in de klas. smiley
En natuurlijk gaan we ook lekker eten, gezellig samenzijn, nu en dan misschien wat 'chillen' ?, goed zorgen voor elkaar, flink luisteren naar de anderen en leerkrachten, wat helpen hier of daar, een brief of kaartje krijgen, de stilte bewaren, de slaapkamer proper en netjes houden, een lach, een snoepje, een ... !

Wat de jongens en meisjes moeten meenemen in de reistas werd ook uit de doeken gedaan en besproken: we hopen dat de kinderen alles bij zullen hebben en hun reistas/koffer zelf mee inladen zodat ze precies weten wat ze bij hebben, wat van hen is en waar het in de tas/koffer zit. smiley

Op het einde werd er nog wat van gedachten gewisseld, werden nog enkele vragen gesteld / beantwoord en toen zat de infoavond er op.

Wij hopen (en denken) dat het heel leuke en plezante Maasklasse zullen worden.
Jullie ook ? smiley

(meester Pedro)

Aftellen maar

MaasklassenPosted by Dirk 23 May, 2018 21:37:03
Dit jaar gaan de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van 18 tot 22 juni 2018 op Maasklassen (of sportklassen) naar het Koningin Fabiola Home te Maasmechelen in Limburg.
Ook dit jaar trachten we de 'thuisblijvers' op de hoogte te houden via de website.
Later meer nieuws hieromtrent.
Op de website www.kfh.be vinden jullie alvast meer informatie over het domein, de gebouwen, accommodaties, de natuur, sportzalen, zwembad, ... .
Dit jaar verblijven we niet in de 'Piramide' maar in een ander gedeelte van het home. Zo'n 12 jaar geleden hebben we daar ook gelogeerd.
Wil je eens kijken hoe het er 2 en 4 jaar geleden aan toe ging? Bekijk dan de blog van de maasklassen 2010, 2012, 2014 en 2016 door te klikken: 2010, 2012, 2014 en 2016,
Wil je weten hoe het er vorig jaar in Kemmel aan toe ging? klik hier